Implanturile HT hibride: solutia oferita de compania Resista pentru a combate perimplantitei

Soluțiile oferite de acest tip de implant în ceea ce privește predictibilitatea succesului dateaza de foarte multi ani si sunt dincolo de limitele stabilite de literatura de specialitate. Un proiect în continua evoluție, pornind de la implanturile netratate si continuand cu aceste implanturi hybride (half treatment).

Geometria și structura chimica a tratamentului de suprafata a implanturilor dentare joaca un rol primordial, garantand succesul implantului. pe termen mediu și lung

Suprafețele „rugoase“ folosind microtopografia lor ca mod de comunicare cu celulele țesutului osos gazda, interactioneaza in fazele proceselor de diferentiere celulara garantând astfel obtinerea unei interfete os / implant.

Suprafețele „prelucrate“, cu rugozitate mica, care interacționeaza cu o eficienta mai scazuta în procesele biologice ale remodelării osoase, dar nu ofera un suport mecanic pentru coloniile tipice bacteriene în cavitatea bucala, influentand negativ comportamentul de proliferare.

Suprafetele „hibrid“ (jumatate de tratament) combină avantajele ambelor într-un singur implant.

Funcția mecanica a geometriei macro (a gatului implantului) trebuie sa asigure stabilitatea primara a implantului, distribuirea corecta a sarcinii protetice si versatilitatea de forma corespunzatoare pentru spatii anatomice intraorale în timp ce tratamentul de suprafata al implantului trebuie sa garanteze succesul pe termen mediu și lung al acestuia.

Tratamentele de suprafata hibride (ale implantelor HT) raspund astfel cerințelor moderne ale implantologiei orale si asigura succesul și satisfacția pacientului pe termen lung.